Kravdagen 2022

Utmana status quo

Nu är det dags!

För nionde gången bjuder vi in till en lärorik och innovativ dag helt tillägnad krav. Kravdagen är en konferens helt i sin egen klass där vi varvar inspirerande och kunniga talare med en öppen och kreativ atmosfär där du får chans att ta din expertis till en helt ny nivå.

 

”Status quo” betyder ungefär ”oförändrat tillstånd”. Det kan kanske låta tryggt vid en första anblick. Förändring kan vara läskigt och har vi det inte rätt bra som vi har det?

Kravdagen2020_3

Att vara den som utmanar status quo är inte alltid så enkelt – att vara den som påpekar att projektet borde lagts ned för länge sen eller i alla fall helt borde byta inriktning. Som föreslår nya metoder och ifrågasätter det som alla andra ser som självklarheter. Som säger ”men vänta lite” när alla andra är överens.

Kan det vara så att vi ibland till och med premieras av att inte tänka annorlunda? Att göra som vi blir tillsagda, leverera enligt rutiner och regler och slänga oss med samma floskler som alla andra, fast vi inte ens själva är säkra på vad de betyder? En stabil medarbetare som inte ställer till med problem.

Men som kravanalytiker, business analysts eller vad vi nu valt att kalla oss måste vi våga vara den som är jobbig. Vi måste säga till när företaget vi jobbar på tror att allt ska lösa sig bara de inför SAFe på alla plan. Eller vill ”införa agila arbetssätt” men inte vågar släppa på hierarkin, projektledarrollen eller detaljstyrningen. Eller när det blir viktigare att skriva krav på formatet user stories än vad kraven faktiskt innehåller. När man kör på i gamla hjulspår för att ”vi alltid gjort så”, fast det är tydligt att det inte fungerar. När budskap kläs in i häftiga buzzwords för att dölja att det kanske inte finns så mycket där bakom?

kravdagen2020_1Med Kravdagen 2022 vill vi visa på att det går att förändra, att utmana. Med exempel från så många olika vinklar som möjligt hoppas vi att ni ser att det alltid finns något man kan göra. Vi vill att ni går hem vid dagens slut med en känsla av motivation. Att det trots allt inte bara är jobbigt att vara den som säger ifrån, utan att det finns en ordentlig uppsida också. Yrkesstolthet är en del, men också att få se hur bra det kan bli när man får gehör för sina invändningar. Från den enkla workshoppen som plötsligt blev effektiv och rolig till att en hel release undvek katastrof. Och allt däremellan. 

Så vi hoppas att ni efter Kravdagen kommer till jobbet – ser verksamheten med nya ögon – och utmanar status quo.

Hem

Gå tillbaka till startsidan.

Talare

Läs mer om årets tilltänkta talare.

Boka plats

Garantera din plats på Kravdagen 2022.

FAQ

Vanliga frågor om Kravdagen.

Agenda

Ta reda på vad som händer under dagen.

Bokningstävling

Det lönar sig att boka sitt deltagande i god tid.

Kravbloggen

Bloggen för alla som är intresserade av kravanalys. Vi tror på kravanalys som förknippas med kreativitet, enkelhet och innovation. Läs gärna mer om våra tankar här!