Heart-1

Arena Health Hack

Vi vill skapa en bättre framtid för hälso- och sjukvården. Därför finns initiativet Arena Health Hack, där vi bjuder in de största aktörerna inom området för att delta i seminarium och evenemang. Tillsammans bidrar vi till Sveriges utveckling mot att bli ledande inom e-hälsa 2025. 

 

Bli inspirerad

Med spännande artiklar, poddavsnitt och paneldebatter inom e-hälsa!

Sverige ska bli ledande på E-hälsa

Målet kallas Vision E-hälsa 2025. Verksamheter ska få hjälp att utvecklas med individen i centrum. Vården och omsorgen ska använda de digitala möjligheterna och vara jämlik, effektiv, tillgänglig och säker. För att vi ska lyckas måste teknik, yrkesgrupper, organisation och användare samverka.

Med digitalisering skapar vi en bättre framtid för hälso- och sjukvården

Läs artikeln från Kickoff Health Hack där e-hälsapanelen delar med sig av sina tankar och insikter från den rådande krisen samt hur de ser framåt på utvecklingen inom e-hälsa.

Knowit & E-hälsa

Genom att vara med och digitalisera tjänster inom vård och hälsa arbetar vi mot vår vision; att skapa ett mänskligare samhälle genom digitalisering och innovation.

E-hälsapanelen 18 maj 2020

martinlindman-1

CEO/Founder på doktor.se

Martin Lindman 

Martin Lindman – Vårdentreprenör som drivit vårdcentraler i 10 års tid. 2016 grundade han Doktor.se tillsammans med Svante Tegnér. 

 

 

anette-falkenroth-knowit-1

Läkare och e-hälsaexpert Knowit

Anette Åqvist Falkenroth

Anette har 35 års erfarenhet från sjukvården och arbetat närmare 20 år som chef och ledare. 2014 blev Anette Sveriges första medicinska informationsdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

 

Lenabackströmeriksson-1

Leg. Psykolog och Med Dr Karolinska Institutet

Lena Backström Eriksson 

Lena forskar med hälsopsykologisk inriktning och är även verksam inom den högspecialiserade sjukvården på Karolinska Institutet.

 

 

AndreasMelin3

Product owner & UX-strategist Inera

Andreas Melin

I UX-rollen driver Andreas det strategiska arbetet med att bygga bra tjänster och användarupplevelser inom ramen för e-hälsa. Han har också i rollen som produktägare prioriterat och samordnat arbetet med Ineras nya webbplattform som används av bland annat 1177.se och UMO.se

MichaelFrideros-1

AI Expert

Michael Frideros

Micael är civilingenjör i industriell ekonomi och har en bakgrund som managementkonsult. Inom AI har Micael studerat maskininlärning vid MIT, neurovetenskap vid Harvard och AI vid Google. Han har skrivit flera publikationer och varit medförfattare i antologin ”Människor och AI” samt presenterat AI på Internetdagarna.

BjörnThorgrenMeds

CEO/Founder Meds.se

Björn Thorgren

Björn är en av få svenskar som varit med och byggt upp ett amerikanskt så kallat ”unicorn” bolag från grunden i ledande ställning. Nu har han tillsammans med sina medgrundare och ett team på 120 personer ställt in siktet på att bygga upp en utmanare inom apoteksbranschen, som snabbt ställer om från butik till online och därmed också blir en naturlig del av den digitala vårdkedjan.

E-hälsapanelen 13 november 2020

LottaHaleen

Chef Förskrivna produkter och hälsotjänster Apoteket AB

Lotta Haleen

Lotta ansvarar idag för Apotekets hälsotjänster och förskrivna produkter. Hon är utbildad Apotekare och har arbetat på Apoteket sedan 2010 i olika sortimentsroller, samt har även tidigare erfarenhet från läkemedelsindustrin som bla. KAM.
AndersTorell

CEO Kronans Apotek

Anders Torell

VD för Kronans Apotek sedan 2018 och har sedan tidigare en lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Han kommer dessförinnan från ICA, där han haft en rad befattningar som logistikdirektör, affärschef för Maxi-profilen och landschef för Estland inom Rimi Baltic.

DanielKernell

Co-founder Doktor 24

Daniel Kernell

Driven Sverigechef och grundare till Doktor24 med mål att göra vården mer tillgänglig och kostnadseffektiv för alla.

DanielNorling

Föreläsare personcentrerad vård

Daniel Norling 

Daniel har 15 års erfarenhet från ledande positioner inom fyra olika branscher. 2016 gick Daniel från vad som troddes vara en förkylning, till en totalförlamning och diagnostiserades med ovanliga Guillian Barré Syndrom. Idag föreläser han om sin resa tillbaka och sina upplevelser som patient med fokus på personcentrerad vård.

 

 

KimNilkeNordlund

Spetspatient & Generalsekreterare Unga Reumatiker

Kim Nilke Nordlund

Spetspatient, journalist samt har själv diagnosen juvenil idiopatisk artrit (JIA) sedan tvåårsåldern. Generalsekreterare för Unga Reumatiker som arbetar för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar. Spetspatient och tidigare journalist. 

martinlindman-1

CEO/Founder på doktor.se

Martin Lindman 

Martin Lindman – Vårdentreprenör som drivit vårdcentraler i 10 års tid. 2016 grundade han Doktor.se tillsammans med Svante Tegnér. 

 

 

 

Skriv upp dig för nyhetsbrev och inbjudningar!

Eventkalender

Clock-Digital-pink

Nästa event

Del 3 / Health Hack - IT & Technology

Under planering! Snart släpps mer information. 

Fler kommande event

Del 4 / Health Hack - Laws & Regulations

Talk-Digital-lollipop

Tidigare event

Del 2 / Health Hack User Experience 13 november

Under den andra delen av Arena Health Hack bestod e-hälsapanelen av både spetspatienter och användare samt nätläkare och apotek. De möttes för att diskutera den digitala vårdkedjan, hur pandemin har påverkat användare och patienter samt vilka utmaningar vi står inför.

Se seminariet här

 
Del 1 / Kickoff Health Hack 18 maj

Kickoff Health Hack var det första seminariet med fokus på att identifiera utmaningarna inom hälso- och sjukvården genom en inbjuden expertpanel.

Se seminariet här

 

Kontakta oss för samarbete

image-192

Victoria Sahlberg

Knowit Experience Göteborg

call-phone@3x

+46 767737186

image-191

Linda Ayres

Knowit Experience Stockholm

call-phone@3x

+46 763399072